Zvezda na krilima prepune "Arene" srušila Baskoniju: Kenan i Bolomboj junaci srpskog šampiona!
Kodi Miler-Mekintajer i Nikola Kalinić, Foto: Starsport

evroliga 2. kolo

Zvezda na krilima prepune "Arene" srušila Baskoniju: Kenan i Bolomboj junaci srpskog šampiona!

Objavljeno: 22:12h
Završeno
21:56h

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Baskoniju rezultatom 78:71 u okviru 2. kola Evrolige.

Crveno-beli sada imaju skor od dve pobede i nula poraza, dok je tim iz Vitorije na polovičnom učinku od jednog trijumfa i jednog neuspeha.

Ovo je ujedno i najbolji start Evrolige u istoriji srpskog šampiona.

Zvezda je protekle sezone u oba meča izgubila od Baskonije, pa ova pobeda još više dobija na značaju.

Crveno-beli su na najbolji mogući način otvorili utakmicu. Izabranici Janisa Sferopulosa pogodili su čak šest trojki u prvom periodu.

Sve je krenulo od dve trojke Ajzee Kenana, a potom se na to nadovezao trojkom uz faul Nikola Kalinić, da bi Nemanja Nedović, Majk Daum i Jago Dos Santos nastavili ludu seriju.

Čima Moneke i Timoti Luvavu su držali Baskoniju u životu, pa je Zvezda posle prvih 10 minuta igre vodila rezultatom 25:20.

Ajzea Kenan
Ajzea Kenanfoto: Starsport

Podsetimo, Zvezda je prošle sezone izgubila od Baskonije na oba susreta i navijači su sigurno srećni zbog osvete španskom timu i to timu koji je u prvom kolu u Fernando Buesa Areni pobedio Partizan. Nastavila je Zvezda sa dobrom igrom, a Nedović je bio sjajan na startu drugog dela, pa je njegovim kucanjem domaći tim stekao dvocifrenu prednost od 32:22.

Markus Hauard je bio nevidljiv, a napravio je i tri faula, pa ga nije bilo na terenu koliko se očekivalo.

Zvezda je odigrala veoma dobru četvrtinu, pa je na veliki odmor otišla sa vođstvom rezultatom 42:34.

Košarkaši Crvene zvezde
Košarkaši Crvene zvezdefoto: Starsport

Domaćin se mučio u napadu na startu drugog poluvremena, ali su gosti to iskoristili samo da priđu na 42:36.

Kalinić je pogodio svoju drugu trojku da prekine loš momentum tima, a potom su do poena stizali Kenan i Džoel Bolomboj i Zvezda je ekspresno stigla do maksimalnih +14.

Hauard i Moneke su pokušavali da održe Baskoniju u životu, ali nisu mogli sve sami, pa je Zvezda početkom četvrte deonice imala velikih 65:49.

Ipak, gosti prave seriju od 7:0 i vraćaju se u meč. Hol je igrao sjajno u tim trenucima, pa je Baskonija brzo prišla na samo četiri poena zaostatka, 66:62.

Odigrala je Zvezda loš napad, a potom je Bolomboj verovatno i rešio meč. Prvo je blokirao Hola i sprečio rivala da priđe na minus dva, a potom je uz zvuk sirene pogodio daleku dvojku za 68:62.

Baskonija je u poslednji minut ušla sa zaostatkom od 71:66.

Nikos Rogavopulos je imao šansu da trojkom dovede svoj tim na minus dva, ali nije uspeo, a potom je sve bilo rešeno novom trojkom Kalinića.

Ajzea Kenan je sa 19 poena bio najbolji u Zvezdi, Džoel Bolomboj imao je 15 poena i osam skokova, a NIkola Kalinić je bio još jedan dvocifreni igrač pošto je ubacio 12 poena.

Čima Moneke je sa 19 poena i šest skokova predvodio Baskoniju, Donta Hol je dodao 13 poena i sedam skokova, dok je Markus Hauard stao na samo sedam poena (1/5 za tri)

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

21:25h

IV ČETVRTINA (25:20, 17:14, 17:15, 19:22)

10. minut - Odbranila se Zvezda. Kenan pogađa trojku, raste prednost Zvezde. Trent Fores prekida seriju Zvezde od 5:0. Laki poeni Monekea. Bolomboj se nije snašao, Rogavopulos promašuje otvorenu trojku. Tajm-aut Janis Sferopulos. Trojka Kalinića za 74:66, ova tri poena su vredna pobede. Tajm-aut Pablo Laso. Laki poeni Boldvina. Mekintajer fauliran, 2/2 sa penala. Hol 1/2 sa penala, pa poeni Monekea posle skoka. Crvena zvezda je na kraju slavila rezultatom 78:71.

7. minut - Kenan je iznudio faul Hola, TV tajm-aut. Kenan 1/2 sa penala. Rogavopulos nebeskim skokom ispravlja promašenu trojku Monekea, ima Grk 10 poena. Nekoliko ofanzivnih skokova gostiju i na kraju poeni Hola, Baskonija je na četiri poena zaostatka. Tajm-aut Janis Sferopulos. Loš napad Zvezde posle minuta odmora, a onda sjajna blokada Bolomboja nad Holom. Neverovatan koš Bolomboja za dva sa ivice linije za tri poena. Tajm-aut Pablo Laso. 68:62.

Košarkaši Crvene zvezde
Košarkaši Crvene zvezdefoto: Starsport

5. minut - Bolomboj faulira Monekea, Čima 2/2 sa penala. Poeni Markusa Hauarda, serija Baskonije. Nije uspela Zvezda do koša, Mitrović faulira Hola u skoku, Donta 2/2 sa penala. 65:58.

3. minut - Sjajna akcija i kucanje Davidovca. Novi poeni Nedovića. Trojka Rogavopulosa. 65:52

1. minut - Elegantni poeni Luke Mitrovića pored Kalife Diopa. 61:49.

21:01h

III ČETVRTINA (25:20, 17:14, 17:15)

10. minut - Sjajan alej-up Kodija za Bolomboja. Dva poena Baskonije, Sedekerskis je ugurao loptu u koš. Nesportski faul Dejana Davidovca nad Monekeom. Čima 2/2 sa penala. Sjajna akcija Baskonije i kucanje Monekea pri kraju napada. Bolomboj ubacuje 12. poen. Moneke faulira Bolomboja, Džoel 1/2 s penala. Zvezda posle tri četvrtine vodi rezultatom 59:49.

7. minut - Sjajan potez Bolomboja i koš na drugi obruč. TV tajm-aut. Kontra Zvezde i novi poeni Kalinića. Prva trojka Markusa Hauarda, ostao je sam. 54:43.

Ajzea Kenan
Ajzea Kenanfoto: Starsport

5. minut - Donta Hol zakucava posle pasa Boldvina. Čudesan pogodak Kenana iz prodora. Kenan pogađa uz faul Sedekerskisa, ubacio je i dodatni penal. Novi poeni Hola. 50:40.

3. minut - Čima Moneke postiže prve poene u drugom poluvremenu, ima ih devet. Trojka Nikole Kalinića, prvi poeni Zvezde u nastavku. 45:36.

1. minut - Dva loša napada na obe strane. 42:34.

20:19h

II ČETVRTINA (25:20, 17:14)

10. minut - Hol fauliran, 1/2 sa penala. Loš napad crveno-belih. Luvavu u svom stilu pogađa od tablu. Tajm-aut Janis Sferopulos. Novi faul nad Holom, ovog puta 1/2 sa penala. Loš potez Nedovića. Tajm-aut Janis Sferopulos. Nije Zvezda pogodila, na poluvremenu crveno-beli vode rezultatom 42:34.

7. minut - Treći faul Markusa Hauarda. TV tajm-aut. Šesti poen Bolomboja. Sedekerskis fauliran od strane Kenana, Litvanac 2/2 sa penala. Novi poeni Kenana, ima ih osam sada. 42:30.

Delije
Delijefoto: Starsport

5. minut - Mitrović fauliran, 2/2 sa penala. Markus Hauard fauliran, sumnjiva odluka sudija. Amerikanac 2/2 sa penala. Pogodak Mekintajera za dva. Fenomenalan prodor Luvavua i novi poeni. 38:28.

3. minut - Rogavopulos pogađa posle skoka u napadu. Lepa akcija i duga dvojka Gedraitisa. Nedović kuca u kontri posle greške Monekea. Fenomenalan potez i pogodak Kamara Boldvina. Nedović ubacuje sedmi poen u nizu. 34:24.

1. minut - Sedma trojka Zvezde, ubacio ju je Nemanja Nedović. 28:20.

19:59h

I ČETVRTINA 25:20

10. minut - Sjajan alej-up i prvi poeni Donte Hola. Greši u koracima Luka Mitrović. Lep prodor i poentiranje Monekea uz faul Rokasa Gedraitisa. Nigerijac pogađa dodatni penal. Trojka Nikosa Rogavopulosa. Sada trojka i Jaga Dos Satnosa. Lepo se snašao i pogodio Mitrović. Novi poeni Monekea. Zveda posle prvih 10 minuta vodi rezultatom 25:20.

7. minut - Prvi poeni Monekea. Sjajna kontra gostiju i kucanje Sedekerskisa na pas Luvauva. Neverovatna trojka Majka Dauma. Teška pozicija i poeni Bolomboja. 20:10.

Kodi Miler-Mekintajer i Nikola Kalinić
Kodi Miler-Mekintajer i Nikola Kalinićfoto: Starsport

5. minut - Sada trojka i Kodija Milera-Mekintajera, četvrta trojka Zvezde. Tajm-aut Pablo Laso. 15:6.

3. minut - Ajzea Kenan postiže trojku, prvi poeni Zvezde na meču. Još jedna trojka Kenana. Tadas Sedekerskis upisuje prve poene. Sjajna akcija i kucanje Džoela Bolomboja. Trojka Nikole Kalinića uz faul Čime Monekea, pogodio je i dodatni penal. 12:6.

1. minut - Krenuo je meč u "Beogradskoj areni". Timoti Luvavu krade loptu Majku Daumu, a potom poentira u kontri. Još jedan koš Luvauv. 0:4.

19:33h

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Baskoniju u okviru 2. kola Evrolige.

Oba tima upisala su trijumfe na startu takmičenja.

Crveno-beli su u Parizu savladali istoimeni klub, dok je Baskonija na domaćem terenu bila bolja od Partizana.

"Beogradska arena" je rasprodata za ovaj meč, pa će izabranici Janisa Sferopulosa imati ogromnu podršku svojih navijača.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.